Rembrandthuis, door Shakira Madmar

Met de Zomerschool gingen we op excursie naar het Rembrandthuis. Daar ga ik jullie nu meer over vertellen.

De heenweg
In de school ’t Koggeschip is in de vakantie de Zomerschool Nieuw-West. Ik zit ook op de Zomerschool in groepje geel. Wij gingen naar het Rembrandthuis dus we liepen naar de halte. We hadden net de bus gemist dus we moesten even wachten. Ik gooide een beetje water op Deudonnee en daar kwam toen net de bus. Wij mochten er eerst in en daarna ging onze meester inchecken. Het was een gezellige reis en toen zei de juf: ‘uitstappen’.

Stadswandeling
We kwamen bij een heel drukke weg en er kwamen wel nog meer drukke wegen. Meester ging eerst ons het Victoriahotel laten zien. Dit had te maken met de geschiedenis. We hadden een eind gelopen. We kwamen bij een Chinese straat: Zeedijk 106-118, 1012 BB Amsterdam. Dat was heel gezellig. Er waren heel veel mensen en winkeltjes.

Rembrandthuis
We waren aangekomen bij het Rembrandthuis. We gingen onze jassen en tassen opruimen. Toen gaf de gids ons een rondleiding door het Rembrandthuis. We gingen ook een verzameling bekijken. Rembrandt had veel spullen uit andere landen.

Etsen
We gingen naar een klein atelier. Daar gingen we etsen. Dat deed Rembrandt altijd, hij had daar een groot succes mee. We hadden met de hele groep een skyline gemaakt. Dit was een heel leuk uitstapje.