Radiolab, geschreven door Mert Durna

In de zomervakantie gaan sommige kinderen naar de Zomerschool. Dit jaar heb ik ook deelgenomen aan deze school. Op de Zomerschool doen zij veel excursies. Een van die excursies is Radiolab. Daar gaat mijn eerste weblog over.

Het begin
Om 11.30 waren we op weg naar de bus. Daarna wachtten wij op de bus. Dat ging best goed ondanks onze zenuwen. Na een reis van ongeveer 45 minuten waren wij er.
Begin van het Radiolab
“Wij zijn er!”, riep ik in mijn hoofd. Toen we ontdekten dat wij te vroeg waren, hadden wij een plan. Onze juffrouw vond het niet erg om aan de kant van een brug te eten. Dus dat deden wij. Daarna was het tijd om naar binnen te gaan. Wij kregen een korte en duidelijke uitleg. Dat hadden wij niet verwacht.
Werken/ oefenen
Na de uitleg kregen wij nog een uitleg. Dit keer ging het over hoe wij op de tablets moesten werken. Ja, je leest het goed. We mochten op tablets werken! Daarna gingen we werken aan wat wij zouden zeggen. Ik was bijvoorbeeld een archeoloog met Kaoutar. De andere waren: Expert, tijdreiziger en debater.
Radio uitzending
Toen was het tijd om naar boven te gaan. Het was op de vierde verdieping. Eerst maakte een andere groepje een uitzending. Toen was ik aan de beurt. Het ging een stuk makkelijker dan dat ik dacht. De interviewer van de radio-uitzending stelde mij gerust. Als eind luisterden wij muziek.
Het einde
Wij gingen terug met de bus. In de bus praatten wij heel veel over wat we hebben meegemaakt. Dankzij deze leuke ervaring van Radiolab zijn we blij en vrolijk terug naar school gegaan.