Radiolab, door Sheffie

Sommige kinderen kiezen ervoor om in de zomervakantie naar school te gaan. Ik ben één van die kinderen. Op de zomerschool gaan we vaak op excursies en hebben we veel activiteiten. Mijn weblog gaat over Radiolab.

Voorbereiding
In de klas hadden we eerst de voorbereiding. We kregen te horen wat voor rollen er waren : tijdreiziger , expert , debater of archeoloog. Ik koos voor de expert. Daarna gingen we met de bus naar het Centraal Station. Toen we bij Centraal Station waren moesten we nog een stukje lopen. Toen we bij Radiolab waren moesten we nog even wachten. We moesten met de trap naar beneden en daarna heel stil zijn, want er waren mensen aan het werk.

Oefenen
We moesten in een kamer zitten waar we eerst uitleg kregen en daarna een envelop waar bladen in zaten. Op die bladen waren zes vragen waarop we de antwoorden moesten schrijven. Toen we klaar waren moesten we de vragen verdelen, daarna moesten we het heel goed oefenen.

Het interview
We moesten met de roltrap naar verdieping vier. Toen we bij verdieping vier waren moesten we even lopen naar de overkant en daarna moesten de experts aan de tafel zitten waar we het interview hadden. Na de experts moesten de archeologen. Toen de archeologen klaar waren mochten de tijdreizigers gaan zitten. Toen ze weer terug waren uit 1170 kwamen de debaters. Na al dat discussiëren mochten we kijken in de studio en een liedje opzetten.

De terugreis
We moesten weer met de roltrap naar beneden en daarna lopen naar de bus. Toen we weer bij de school waren moesten we weer naar boven met de trap en moesten we onze blauwe T-shirts weer op onze stoel zetten. En daarna mochten we naar huis.