Kalender


KALENDER

In 2020 wordt de Zomerschool georganiseerd van 6 tot en met 24 juli. Leerlingen van groep 7 weten of ze wel of niet zijn geplaatst en in welke groep. Van de basisschool hebben zij een brief en contract meegekregen. Per mail hebben zij meer details over het halen en brengen en een rooster ontvangen. 

Locaties

Groep 7 weer op de Goeman Borgesiusschool. Aalbersestraat 35.

Groep 3 en 4 op de Huibersschool.

Groep 5 en 6 op de Huizingaschool.

Volg in de tussentijd updates op de Facebookpagina van de Zomerschool.

 

6 juli      Start Zomerschool

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat zijn de schooltijden?  Groep 7: Ma, di, do en vrij, op woe zijn de leerlingen vrij. Specifieke tijden per groep staan in de informatiebrief

Is de Zomerschool gratis? Ja. Alle schoolmaterialen worden verzorgd. Leerlingen zorgen zelf voor lunch en pauzehapjes (fruit), nemen een bidon mee voor water.  Leerlingen nemen géén frisdranken en snoep mee.

Mogen leerlingen een mobiele telefoon meenemen?  Ja dat mag, maar die blijft in de tas. Wij willen de telefoon niet zien. Wij willen ook niet dat ouders hun kinderen appen of bellen. Wij nemen telefoons die wel worden gebruikt in en aan het eind van de week, op vrijdag kunnen ouders de telefoon om 15.30 ophalen.

Kunnen kinderen opgeven met wie ze in de groep willen? Nee, dat kan niet. Op de eerste dag van de Zomerschool leert iedereen elkaar goed kennen door speciale spelvormen.

Kan ik eerder op vakantie? Nee, het is de bedoeling dat leerlingen de drie volledige weken deelnemen. Leerlingen die toch eerder op vakantie gaan, krijgen de borg niet terug.

Hoe ervaren leerlingen de Zomerschool? Lees de enquête hieronder.

Enquête leerlingen 2019: Enquête leerlingen 2019 uitgewerkt

Wist je dat:

Onze leerkrachten de rest van het jaar voor de klas staan in Amsterdam Zuidoost, Amsterdam West, Amsterdam Noord, Katwijk en Hoofddorp, of directeur zijn op een basisschool in Amsterdam? Sommige leerkrachten al 6, 8, 10 en 11 jaar op de Zomerschool lesgeven? Dat sommige assistenten in het dagelijks leven leraar zijn op een school voor voortgezet onderwijs?  Bijzonder hè? Samen vormen we een leuk en hecht team dat elkaar ziet op twee voorbereidingsbijeenkomsten en tijdens de Zomerschool. Na de Zomerschool nemen we even rust, laden op voor een nieuw schooljaar en gaan in het najaar samen gezellig eten. Dan smeden we meteen plannen voor de nieuwe Zomerschool.

Actuele informatie over de voortgang voor, tijdens en na de Zomerschool staat op onze Facebookpagina.

VACATURES
Wat vragen wij?
Leerkrachten zijn bevoegd en hebben ruim ervaring in groep 7 én 8.
Onze assistenten zijn net afgestudeerd aan de Pabo of bezig met hun laatste jaar. Wij vragen ervaring in groep 7 en/of 8. Op de Zomerschool krijg je de kans om praktijkervaring op te doen in een collegiaal, gezellig en professioneel team. Je werkt samen met de leerkracht op een groep en tijdens de RT-uren werk je zelf met een klein groepje (5 tot 8 leerlingen).

Heb je interesse, schrijf dan een sollicitatiebrief met motivatie en cv aan Marijke Kaatee, m.kaatee@chello.nl.  

De Zomerschool werkt met een redelijk vast team (zie de  feestelijke foto uit 2018 hierboven), maar jaarlijks doet er wel een leerkracht of assistent niet mee. Het hele jaar kan er worden gesolliciteerd naar de functie van leerkracht of assistent. Alle sollicitaties worden bewaard in een mapje. In maart wordt aan het bestaande team gevraagd wie er weer meedoen. Als blijkt dat er iemand niet meedoet, dan kijken we in het mapje en worden er kandidaten geselecteerd voor een gesprek.