Boekverslag “Kinderen van Amsterdam” door Halima

De kinderen van Amsterdam, dat is het boek waar ik het over wil hebben. De schrijver is Jan Paul Schutten. De uitgeverij en plaats is Gottmer Haarlem. Het boek heeft 171 pagina’s, het heeft 9 hoofdstukken. Het boek is ingedeeld in verschillende jaartallen en het heeft ook te maken met ons werkboek, waar we in werken. Ik ga het over één hoofdstuk van het boek hebben. Het verhaal speelt zich af in 1943. Toen had je als vervoermiddelen auto’s, treinen en vliegtuigen. Ze droegen in die tijd jurkjes, rokjes, broeken, bloesjes en truien. Als beroep kon je in die tijd soldaat, radiomaker, kaper,
slager, bakker en een ander soort winkel werken. Toen hadden ze al een radio en telefoons. Het verhaal speelde zich af in Nederland (Amsterdam), er waren veel Duitse soldaten in de straten en de huizen waren toen al van steen.

De hoofdpersonen waren Hitler, de Duitse soldaten en de Joodse mensen. Hitler zegt tegen de Duitse soldaten dat ze de Joodse mensen moeten oppakken. De twee belangrijke hoofdpersonen zijn Hitler en de Joodse mensen. Hitler wil dat de mensen met blond haar en blauwe ogen blijven leven en de andere mensen dood moeten, hij wil ook de Joodse mensen dood hebben. Hitler wil ook gaan regeren over wat even groot is als Europa. Gelukkig komt alles weer goed en Hitler en zijn soldaten hebben verloren en dan komt er een eind aan de oorlog.

Ik zou het boek aan iedereen aanbevelen, omdat 1: je dan meer komt te weten over geschiedenis van Amsterdam en 2: je kan medelijden krijgen met de mensen die vroeger leefden.

Groetjes Halima