Blogs over Amsterdam in 2079

Computer gekte

Het is vroeg en ik moet snel naar school, liever wil ik achter mijn computer zitten en lekker niks doen. Ik sta op en kleed me om. Dat doen we niet meer zelf, maar dat doen we via de computer. Snel ontbijten en dan tanden poetsen. Ik pak mijn spullen bij elkaar, mijn pc-board en ga naar school. Als je langs de straten zweeft zie je super grote gebouwen, iedereen heeft een eigen gebouw en aan die gebouwen hangen allemaal tv’s, computers en andere media. Maar nu moet ik echt voort zetten. Zo, ik ben op school. Hier werken we met computers, leren we over computers en krijgen we les over computers, nu zijn er geen juffen of meesters meer, maar we hebben robots die lesgeven.
Toen ik klaar was, zweefde ik snel naar huis met een vriendin. Onderweg zagen we wat raars, we gingen erachteraan en zagen robots die een soort toespraak hielden. Ik wist niet wat ze zeiden, maar mijn vriendin en ik gaan het uitzoeken, want het klonk heel kwaadaardig.

Toen we thuis aankwamen gingen we meteen op de pc maar dit keer was het serieus. We zochten uit wat ze zeiden. Toen we gevonden hadden wat ze zeiden schrokken we, dit zeiden ze ‘’we gaan de wereld overnemen van de mensen maar we beginnen eerst hier, we maken ze helemaal gek met computers en bij elke computer zetten we een chip die ze hersenspoelt’’.Maar we laten de robots niet winnen. We gaan iedereen overhalen en zeggen dat de robots onze wereld willen veroveren en als dat niet lukt, zullen we het zelf maar moeten doen.

We wilden alle mensen overhalen maar het was te laat, nu moeten we een ander plan bedenken. En meteen had ik het plan al, wanneer alle mensen naar robots gaan moeten wij alle media uitzetten, waarbij ook alle robots uitgaan. Meteen deden we dat, wantwe wilden niet te laat zijn.

We renden meteen naar het grote huis voor alle media daar was het gelukkig ook leeg. We zochten snel naar de uitknop. Gevonden! Oeps, iets te hard waarbij het alarm aanging, snel zet hem uit! Riep ik naar mijn vriendin waarbij ik de voetstappen hoorde van de robots. Toen mijn vriendin de knop indrukte hoorde je helemaal niks meer geen voetstappen, geen alarm helemaal niets. We zijn gered! Toen we naar buiten gingen waren alle mensen bezig met het opruimen van alle media ze waren het zo zat. Ineens hoorde je geklap voor ons, iedereen was vrij en blij. Iedereen zou meer aandacht geven aan het milieu en andere dingen, en zo leefde we lang en gelukkig.

Door: Karima

Het jaar 2079 

Ik geloof dat degene die dit lezen wel willen weten hoe alles eruit ziet, want het is wel 66 jaar later dus laat ik maar beginnen met beschrijven:

Alle gebouwen zweven in de lucht dus in de lucht en op de grond is er alleen nog maar bos, bos en nog eens bos. Mensen kunnen zweven door een special soort schoenen die mensen kan laten zweven.

Verhaaltje!!!!:

Ik ben Julia en ik ben 16 en zit  op de Quirtsschool en dit is Amsterdam in 2079! Ik ben pas opgestaan. Ik ben zo dom geweest om te vergeten mijn wekker te zetten! Snel klaar maken voor de Xbus komt (een bus die zweeft).  “Xbusexpres!” riep de xbus . Ja, bussen kunnen ook praten. Ik ben aangekomen bij school. “ Iedereen computer openen, inloggen met Quirtsschool1 en wachtwoord school1 dan naar xpeckmodpeck en naar pagina 3948, lees hoofdstuk 6”, zei de juf. Iedereen deed wat ze zei. De toekomst is een stuk veiliger weet je, omdat de straten een soort van bed zijn, want als je valt heb je geen pijn! Maar het ziet er hetzelfde uit als vroeger. Er gaan roddels rond dat er in de aardbossen (zo noemen we de bossen die niet zweven) een groep mensen is die aan Wicca doet ( wicca is een soort van magie waar je cirkels gaat maken en de krachten van de vampier godin Nux gaat vereren. Er worden ook iedere dag weer kinderen op mijn school gemerkt met de blauwe maansikkel.) Ik zelf ben pas gemerkt en hoop dat ik de Verandering overleef, want als je lichaam de Verandering afstoot, ga je dood en dat is gewoon veel te eng! Want dan ga je hoesten en dan wordt je hoest erger, dan ga je bloed hoesten, daarna komt er bloed uit je neus en oren en dan moet je natuurlijk huilen omdat je dood gaat. En stel je voor dat je geen tranen, maar bloed uit je ogen komt. Ik hoop dat ik dat niet krijg! O, ja ik was aan het vertellen hoe de toekomst er uit ziet. Er zijn wicca’s, vampiers en halfwassen. ( halfwassen zijn de kinderen die de Verandering proberen te overleven. Daar hoor ik bij.) Ehh, wat kan ik nog meer vertellen? Die vampiers, wicca’s en halfwassen wonen op de aarde. Er zijn 50 Huizen van de Nacht. Daar wonen vampiers als leraren en halfwassen worden daar opgeleid tot ze Veranderen of dood gaan. Ik kan verder niet zoveel meer vertellen behalve dat discriminatie niet meer bestaat. Dus DOEI!!!

Door: Eva Laroza

The Music World

Amsterdam is heel erg veranderd. Je hoeft niet meer te lopen maar je kan gewoon vliegen. Er zijn chique straten, veel licht, grote villa’s. De huizen zijn ook heel erg veranderd. Er zijn elektrische huizen , hele grote huizen in verschillende kleuren. Als je bent overleden woon je op de wolken. Meestal hoor je hele harde muziek . Als je in je huis heel hard muziek op zet , horen alleen de mensen die in je huis zijn de muziek, maar niet je buren. De meeste mensen houden nu van concerten. Wie er van de zangers nog leeft: Rihanna , One direction, Taylor swift, Ariana grande. Iedereen mag een eigen wereld maken of een land wat je maar leuk vindt, maar eerst moet je naar Het Management van het land en vragen waar je het mag maken. Om naar jouw land te gaan moet je eerst een deur in gaan in je huis, elk huis heeft er één. Nadat je die deur in bent geweest moet je jouw naam en je achternaam intypen op een beeld en dan ben je in jouw wereld of land. Overal zie je auto’s vliegen, of mensen.

De kledingstijl is ook helemaal veranderd, nu dragen ze alleen kleren van metaal, goud en parel. Er bestaat geen stof meer. Je kan ook jouw kleren laten maken maar alleen van speciaal materiaal. Er bestaat geen normale school , maar een muziekschool. Daar leer je van alles over muziek. Er zijn verschillende klassen. In de muziekschool leer je wel veel, je leest ook veel, maar alleen over muziek. We hebben vakantie!! J. Maar we hebben wel huiswerk, nog 2 weken en dan weer naar muziekschool. Wij mogen gratis naar concerten dus als huiswerk moet ik ook naar een concert. Ik zit in de klas waar het over boybands gaat. Mijn vriendinnen kiezen allemaal voor The wanted, maar ik niet, ik vind ze keistom. Ik kies voor One direction.

Het begint om 18:00 en eindigt om 21:00. Het is al 18:30 , ik ben al zoo laat. Ik heb echt haast, helaas kan ik nu niet vliegen want ik moet het leren, zoals tekenen en zingen.
Ik ga met mijn  Golden Car naar het concert, maar onderweg doet mijn Golden Car het niet meer. Ik weet niet wat ik moet doen, ik mag  niet laat komen. Ik moet daar alle liedjes schrijven die 1D zingen en of ze met een hoge of lage toon zingen. En ik moet al die liedjes uit mijn hoofd kennen L. Ze wachten op mij !!!!  Ik heb wel de A-P gebeld (Auto-Problemen). Ik weet niet wanneer ze komen, meestal duurt het heel erg lang. Ik heb al een half uur gewacht. Ohh gelukkig ze zijn er ^.^: ‘’ ik heb al heel lang op jullie gewacht. Doe nu alsjeblieft wat sneller want ik moet naar een concert’’ A-P: ‘’Oke , we doen ons best ‘’. Ik rijd naar het concert. One direction staat op mij te wachten. Ik hoor allemaal meisjesgegil. We gaan naar backstage. Even oefenen. Ik schrijf in mijn beeldscherm wat ze doen en hoe ze zingen. Ik moet ze na het concert bellen om te vragen hoe ik het deed, want eigenlijk zijn de zangers en zangeressen ook soort van meesters en juffen. Ik mocht met hun meezingen ( was heel erg leuk).

Ze zongen hun nieuwe liedje, best song ever en hun hele Take Me Home Album. Gelukkig kon ik Engels want ze spreken Engels. Ik vroeg aan hun of ze hun eigen nummer konden geven. Ze deden het stiekem want hun bodyguards laten hun niet met rust. Eigenlijk is dit best wel mijn wereld want het is zo leuk hier ik zie mijn idolen en ik   heb een mooie stem.

Door: Nayab