Blog: Archeologie

Ochtend
Iedereen moest op tijd op het schoolplein zijn. Na het wachten riep de juf ons om naar boven te gaan. Toen we in de klas waren, vertelde de juf wat we gingen doen en hoe we ons moesten gedragen. Toen de juf klaar was met uitleggen gingen we naar de bus toe.

Onderweg
Onderweg naar de archeologieplek gingen we filmen en kletsen. Onderweg werden we door de politie aangehouden. Waarom? Dat weten wij niet. We waren ongeveer 3 kwartier aan het wachten op de buschauffeur die met de agent zat te praten.  Blijkbaar kreeg de buschauffeur een boete en een waarschuwing.

Activiteiten
Toen we aankwamen, was er een man die een presentatie hield over de Middeleeuwen in Amsterdam. Toen de man klaar was met praten, mochten we in groepjes activiteiten doen. Dat waren bijvoorbeeld: vuur maken met vuursteen en een stuk metaal. Zo konden we leren hoe de mensen vroeger vuur maakten. We gingen ook dingen opgraven in een soort van zandbak (zoals scherven, schoenzolen en pijpen). Toen we bij de laatste activiteit waren mochten wij met een metaaldetector door het zand naar verloren spullen zoeken.

Vondst
Toen we bezig waren met de metaaldetector vonden we spullen, zoals geld, stenen en vooral doppen van flessen. Kinderen waren vooral blij dat ze geld hadden gevonden. Het grootste bedrag dat iemand gevonden had was 10 Euro, maar hij legde dat geld weer op de tafel.

Terug naar school
Terwijl we oververmoeid waren, konden we nog wel kletsen en lachen. Toen we op school waren, gingen we nog even naar de klas om te bespreken wat je van het uitstapje vond. Daarna mochten we uitgeput naar huis.

Geschreven door: Iraz, Nayab en Karima.