Amsterdam Museum, door Abdel

Inleiding
Hallo, ik zit op de zomerschool. We hebben een excursie gehad naar het Amsterdam Museum. Ik ga daarover vertellen.

Heenreis
Om 12:00 waren we vertrokken naar de tramhalte. We namen tram 13. De heenreis duurde ongeveer een uur. Vervolgens hadden we een kleine stadswandeling. Tijdens de kleine stadswandeling zagen we grote winkels. We zagen ook de Amsterdam Dungeon en ook de Dam.

Rondleiding
Toen we bij het museum aankwamen mochten we naar binnen. We hingen onze jassen en tassen op en begonnen met de rondleiding. De gids leidde ons naar een nieuwe foto die ze hadden gekocht. Vervolgens gingen we naar de schilderijen kijken en de gids legde uit wat er op stond en wie. Daarna liet ze ons de kist waar de hostie in zat zien.

Aan de slag
De gids bracht ons naar een kamer. Daar pakte ze een boek en las een verhaal voor over twee jongens die voor beroep oefenden. Toen moesten we zelf aan de slag. We werden verdeeld in groepen. Ons groepje moest met graan werken. We moesten een zak met twintig kilo graan vullen. Je had een pot waar 10 kilo in past en een waar 5 kilo in past en eentje waar 1 kilo in past. De oplossing was: één keer 10 kilo, één keer 5 kilo en vijf keer 1 kilo.

Kinderen van Amsterdam
Het boek “Kinderen van Amsterdam” had veel te maken met het Amsterdam Museum. Zoals het verhaal van de hostie en het ontstaan van Amsterdam. Zelfs de kistje waar de hostie in zat had de Museum.

Terugreis
Om 15:15 waren we met de tram vertrokken naar huis. Toen we in de klas waren gingen we bespreken wat we hadden gezien en gedaan en daarna gingen we naar huis.

Slot
Tot slot vond ik dit museum leuk en leerzaam omdat ik heel wat informatie heb bijgespijkerd en ik iedereen aan om er naar toe te gaan.